Pane Kalousku, mě už rohlíkem neopijete

1. 06. 2012 9:03:33
Top 09 je strana dvou tváří. Té jedné, příkladně pravicové a té druhé, která je úplně jiná a je úplně jedno, jestli je to ta část socialistická nebo ta nemorální. Obě jsou duálním vyjádřením jednoho a téhož.
Pověstný rohlík
Pověstný rohlíkPavel Kolar

Nejenom že jsem volil TOP 09, ale tomu projektu jsem věřil natolik, že jsem ho podporoval jako člen a přesvědčil snad stovky lidí, aby udělaly totéž a tuto stranu volily. Tímto se jim hluboce omlouvám, už mi prosím nenadávejte, jsem na tom stejně jako vy. Bohužel jsem byl až příliš často svědkem naprostého rozporu slov a činů. A to jak na té nízké úrovni, tak na té úrovni vysoké politiky. Chvilkové selhání na té které úrovni bych toleroval, ale téměř trvalé selhávání na všech stupních, tak to už je trochu silná káva. Cítím se velmi podveden a nejsem zajisté sám.

Vždycky, když slyším pana Kalouska, mám chuť vstát a zatleskat mu. Ano, pravicová politika, jako ze žurnálu. Pak si ale sednu, oprostím se od sladkých řečí a na papír si napíšu volební sliby a hesla na jednu stranu a na druhou stranu skutečnou realitu a... a pozoruji naprostý rozpor mezi sliby a činy. Ano jistě, jste v koalici a musíte dělat kompromisy. ODS chtěla snížení daní, TOP 09 chtěla taky snížit daně a tak snad proto, že mínus krát mínus je plus, jste se koaličně dohodli na kompromisu daně zvýšit.

Daně se zvyšují, podnikatelské prostředí je zase složitější, další nesmyslné byrokratické papírování u DPH, ještě další magořiny na obzoru a dlouhý, předlouhý seznam drobných, nebo i podstatných úletů. Stokrát nic umořilo osla. Žádná z těch dílčích změn sama o sobě není příčinou zhoršování podnikatelského prostředí, ale dohromady to tvoří smrtící koktejl. Mám sto chutí hodit vám podnikání na hlavu a jít na pracák nebo dělat zaměstnance. Ještě pár nějakých radostí, povinností v rámci EU, nebo opět statistika s vyplňováním kolonky „množství spodního prádla na skladě“ a bude to ta pověstná poslední kapka.

Víte pane Kalousku, znáte to, po ovoci poznáš strom. A TOP 09 nese ovoce nejedlé, to už vím. Zdánlivě logické zdůvodnění věcí, které prostě pravicová strana nemůže dělat, ale přesto dělá, na tom faktu, že se jedná o politiku špatnou a ve své podstatě socialistickou, tak to na tom nic nezmění. Prostě je to špatně. A žádnou krizí to neokecáte.

A co se týče fungování TOP 09? Snahy o řešení čehokoliv se rozbíjely o absolutní stěnu nezájmu, ignoraci na místech, které by to rozhodně zajímat mělo, tedy i vás, v nejlepším případě ve stylu hesla „Slibem nezarmoutíš“. Trpělivosti jsem měl dostatek, leč nepadala na úrodnou půdu. Pochopil jsem, že některé věci nejsou vítány a za snahu něco řešit interně hrozí tak maximálně potupné vyloučení, jak jsme se přesvědčili na příkladu ne zrovna mála dobrých členů. Často v rozporu se stanovami a elementárními normami slušnosti a soudnosti byli vylučováni, nebo raději odcházeli sami těsně před stětím. Proto jsem stranu před měsícem opustil definitivně sám také a dobrovolně. Opravdu nesnáším, když mi někdo diktuje, co smím a nesmím říkat a psát. To jsem nikdy nikde po revoluci nezažil, pamatuji to jen z dob komunistů.

Následné lži, které jsem si o všech odchodech (nebyl jsem samozřejmě sám) četl, mě ujistily o tom, že to byl krok opodstatněný. Záměrné nepravdy a lži jen proto, aby se „to okecalo“ zjevně ve snaživé režii někoho z PR v tomto případě šláplo do ... Dělat skutečně pravicovou politiku je možné a jak pozoruji, možná to v některých krajích u TOP 09 opravdu funguje, ale já jsem tu zkušenost jednoduše neudělal. Zato jsem slyšel mnoho velkohubých prohlášení v naprostém rozporu s následnou realitou.

Věřte mi, že volební preference TOP 09 u drobných podnikatelů z mého okolí, u té skupiny, která je vždy bitá ze všech stran a která je přirozenou základnou voličů pravice, se v současnosti limitně blíží nule. Nemám na to žádnou agenturu, prostě jen poslouchám a čtu.

Docela se i do budoucna děsím věcí, které někteří poslanci za TOP 09 považují za přijatelné a dokonce žádoucí, nebo o kterých vůbec uvažují, byť jen jako o přijatelné variantě! Namátkou, ať už je to nějaké to sjednocování odvodů OSVČ se zaměstnanci, nebo třeba zrušení hotovosti a platby pouze skrze platební karty v rámci boje proti švarcsystému a šedé ekonomice. Pan Orwell by měl radost (nebo spíše by byl zarmoucen), že se jeho předpovědi vyplňují a stejně tak biblický sv. Jan, který to ve svém Zjevení jasně předpověděl.

V jednom ale pane Kalousku, máte plnou pravdu. Byť nemám koho, jako pravicový volič volit, nebo snad právě proto, předčasné volby si nepřeji a stejně tak ani konec téhle tragikomické vlády. Je skutečně zjevné, že nás žádné rudé štěstí nečeká, spíše naopak. Otázka jen zní, jak moc veliký koláč voličů se vám do náruče komunistů ve všech formách podaří nahnat. Pracujete na tom opravdu pilně a svědomitě a mně, jako pravicovému člověku, který si ctí svobody, odpovědnosti a nedotknutelnosti soukromého vlastnictví, mně z toho běhá mráz po zádech. Ta odpovědnost padne jen a jen na vaši hlavu, tak na to pamatujte.

PS: Nečekejte, že u příštích voleb budu volit nejmenší zlo a hodím to opět velkým stranám z parlamentu, takže máte můj hlas jistý. Omyl. Budu volit skutečnou pravici, jestli ji najdu a je mi jedno, jestli by můj hlas propadnul.

Autor: Pavel Kolář | pátek 1.6.2012 9:03 | karma článku: 36.95 | přečteno: 3083x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků stejně žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.92 | Přečteno: 723 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.23 | Přečteno: 2672 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 316 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 222 | Diskuse
Počet článků 132 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4188

Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...