Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

grr

31. 8. 2009 12:21
absolutní souhlas

a karma R^

Pro ty, co se do mne chtějí pustit - děti jsem vychoval 4, nejmladšímu je 18, takže praxe, nikoli teorie :-)

0 0
možnosti
T

tomajdan

31. 8. 2009 15:23
Re: absolutní souhlas

A tím jste se stal znalým ve věci výchovy tohoto konkrétního otce a celého tohoto nešťastného případu...tak jako ostatní a autor kteří tu ze zlomku informací podrobně popisují co tenhle konkrétní otec v předchozí výchově zanedbal, a jak to vlastně měl udělat, a nedokáží si připustit že jsme prostě jen lidé a chybujeme...a že to tedy nemusí nutně být výsledek třeba bezstresové výchovy ale prosté jednorázové selhání..

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

31. 8. 2009 18:17
Re: absolutní souhlas

No, myslím, že to jen ukazuje, že jste nepochopil o co v tom blogu jde a dosazujete si tam nějaké své představy, se kterými pak chybně polemizujete.

0 0
možnosti
JN

5alfa

31. 8. 2009 22:31
Re: absolutní souhlas

Ano, takoví tady taky jsou. Přečtou si článek, jejich "jasný usudek" hyperbolicky něco dovymyslí, hyperbola parabolicky ukazuje na nesmysl, ale s tím nesmyslem tak silně polemizují, že si ho dokáží sami vyvrátit.

Někdy tyhle lidi nabádám k úvaze, že rozbitím vlastních původních myšlenek neukazují na silné a spolehlivé deduktivní myšlení, ale mnohdy na chatrnost jejich dovymyšlených věcí, které jsou od prvopočátku mylné.

0 0
možnosti
T

tomajdan

1. 9. 2009 9:07
Re: absolutní souhlas

budu rád když mi vysvětlíte v čem se mýlím a co je hlavním smyslem článku, nemám problém přiznat že jsem si z toho vzal třeba něco jiného než jste zamýšlel, všeobecně prostě kritizuji rychlé úsudky bez znalosti věci, a to na mě z tohoto článku a příspěvků prostě čouhá.... dle mého názoru především pochybujete o smyslu bezstresové výchovy, ve spojení s tou nešťastnou nehodou - a to je jaksi jak říká kolega 5alfa (i když se v tom trochu zamotal) hyperbola  nad hyperbolu.. 

0 0
možnosti
JN

5alfa

1. 9. 2009 9:33
Re: absolutní souhlas

Mýlíš se v tom, že máš pocit, že zde leží na stole teze, že dítě se buď fackuje a nebo je bez prstů. A pokud má někdo děti v pořádku, že je mlátí. Alespoň takhle vypadají některé Tvé hlavní hyperboly. O smyslu beztrestné výchovy se jistě může pochybovat a nebo se už ani tohle nesmí? 8-o

Obzvláště v okamžiku, kdy by (možná) jedna facka (i s pocitem, že rodičům došly argumenty a zklamali, když uchýlili k násilí) mohla zachránit klukovi prsty. Tak sice otec může být hrdý, že výchovně nezklamal, ale výčitky ho budou provázet možná po celý zbytek života.

0 0
možnosti
T

tomajdan

1. 9. 2009 9:52
Re: absolutní souhlas

no bohužel to z příspěvků i článků vyplývá - pochybovat o smyslu beztrestné výchovy může každý - ale ne ve spojitosti s tímto případem, protože nikdo, ani Vy netuší jak bylo tohle konkrétní dítě vychováváno. Je trefné že jste do závorky napsal "možná" - to sedí. Ale tady pod článkem a v článku je to podáváno jako objektivní pravda. Celá úvaha je fabulace, možná otec mohl, možná může být hrdý, možná taky ne. Faktem je že udělal chybu která ho bude mrzet, je otázka jestli žádá satisfakci od DP oprávněně nebo ne, to jsou fakta. Zamotat do toho bezstresovou výchovu a další myšlenky (což mimochodem podsouváte mě, ale hyper-parabolicky uvažujete Vy)

0 0
možnosti
JN

5alfa

1. 9. 2009 10:13
Re: absolutní souhlas

Myslím, že máme demokracii, takže pochybovat lze a dokonce i ve spojení s tímto případem. Jednak vidíš, že se tak děje a druhák Ty nepochybuj a spekuluj přesně opačně a pak se stavěj do světla, že jsi lepší.

Ano, je to čirá spekulace, že by facka zachránila dítěti prsty. Chování  toho kluka nebylo dílem okamžiku a chvilkové nepozornosti otce. Na těch schodech (podle zveřejněného videa) kluk vyváděl a experimentoval dost dlouho na to, aby otec nějak (třeba fackou, když to jinak neumí) zareagoval.

Uraz je fakt a chování dítěte je (možná naštěstí pro DP) zdokumentované. Je možné fabulovat oběma směry, takže i tak, že řádně vychované dítě se takhle celá dvě munuty chová a otec je řádný a svou chvilkovou dvouminutovou nepozorností jen chybil. Stává se. 8-o

Ale je stejně legitimní způsob spekulace, že otec si dítěte nevšímal (jak je možná jeho volněvýchovným zvykem).

0 0
možnosti
T

tomajdan

1. 9. 2009 10:21
Re: absolutní souhlas

uf, děkuji že jste uznal že věci mohou mít víc vysvětlení - samozřejmě můžete mít pravdu i Vy, nebo já, o to mi vůbec nejde a nemám v úmyslu se tu anonymě dělat lepším, znovu říkám že mi jde jen o to, že článek tu zcela seriozně rozvíjí nějakou tezi, která ale vůbec nemusí být pravdivá. Ani neříkám že nemůže... ale zcela jasně tento případ spojuje s beztresovou výchovou a odsuzuje ji, a to je zcestné.

0 0
možnosti
JN

5alfa

1. 9. 2009 11:27
Re: absolutní souhlas

Kazdý blog rozvíjí nějakou tezi a v diskusích s ní můžeš polemizovat. Uff, to jsem rád že připustíš, že někdo na základě chování toho kluka usoudil, že se mu otec nevěnoval po celou jízdu na schodech. A že je naprosto legitimní názor, že jedna facka na správném místě mohla nehodě zabránit.

A taky můžeš polemizovat s výrokem, že pokud kluk pobíhal podobně neřízeně po nástupišti za uplného "chvilkového" nezájmu a selhání otce, že můžeme být rádi, že dítě neskončilo pod vlakem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.