Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tonda Brno

13. 5. 2010 12:23
Jednodušší

mě připadá váha hlasu podle dosaženého vzdělání a možná by to i celkem korespondovalo s těmi daněmi. Další výhodou by bylo, že by byl brán zřetel i na důchodce, mateřské a jinak nemocné nebo postižené občany. A vzdělání by mohlo být vyznačeno přímo ve volebním seznamu.

0 0
možnosti

C_Gallus

13. 5. 2010 13:25
Re: Jednodušší

Vzdělání samo o sobě negeneruje pro stát zisk, ale vytváří jen předpoklady pro lepší strart. Šikovný truhlář, který zaměstnává 30 lidí a platí daně by na tom byl hůř v rozhodovacím procesu, než učitel, který prodává u Vietnamců.

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

13. 5. 2010 11:02
0 0
možnosti

VsichniMeMajiRadi

13. 5. 2010 11:10
Re: Britský volební PAT?

???

0 0
možnosti

PavelHor

13. 5. 2010 9:42
Arogance a elitářství.

Zpochybnění rovnosti volebního práva je projev arogance a elitářství.Bylo by to možné jen v jediném případě.A to,že by stát každému svému občanovi garantoval pracovní příležitost.Protože 100 procentní zaměstnanost je ekonomický nesmysl stejně tak zpochybnění rovnosti je sociologický nesmysl.Jeden občan= jeden hlas.Zpochybněnín tohoto principu se ocitáme na cestě do pekel.Samozřejmě pokusy rozdělit obyvatelé na obyvatele 1. a 2. Kategorie existují od pradávna.V moderní demokratické společnosti nemá středověký kastovní systém žádné opodstatnění.Jinak počet zákonodárců v České republice je lichý.Změnou počtu poslanců ze sudého na lichý se naopak počet zákonodárců změní na sudý.Nastal by problém při volbě prezidenta.Lze to změnit přímou volbou prezidenta.K tomu je třeba ústavodárné většiny v obou komorách a čitelný ústavní soud(což je problém).Dvoukolové volby jsou u systému poměrného zastoupení nezvyklé a ztrácí smysl.Většinové volby do sněmovny opět vyžadují změnu ústavy!

0 0
možnosti

C_Gallus

13. 5. 2010 9:06
Zajímavá myšlenka

U váhy hlasu závislé na ekonomické aktivitě, bych pouze zprůměrňoval daně odevzdané za 4 roky, ne pouze za poslední rok.  Já osobně bych takto vzniklý

koeficient použil jako váhu hlasu, ale tím by se vyloučili důchodci, nemocní,

 nezaměstnaní a líní, což by nebylo spravedlivé, protože se do své situace mohli

dostat nezaviněně (důchodci= věkem, nemocní = např. zraněním atd.), takže v tom je

váš systém spravedlivější. Jinak naprostý souhlas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.