Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Daniel P.

18. 8. 2011 17:23
naprosto nesouhlasím

...zkázou západní civilizace není tolerance (ta je prospěšná), ale absence zdravého rozumu.

0 0
možnosti
A

Altera

18. 8. 2011 19:52
Re:

Nechci se do toho míchat,ale není to o hypertoleranci? To je něco jiného než tolerance a je to tu polopatisticky vysvětleno

0 0
možnosti
PT

Orde Wingate

18. 8. 2011 15:51
Není co dodat.

Není co dodat. Článek je pravdivý, jednoduchý k pochopení, protože to vidíme všude kolem. Bohužel současní politici mají asi nějaké jiné vidění než normální lidé, a místo těm, kterří je volili, slouží ideologii hypertolerance nebo hyperkorektnosti.

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 8. 2011 12:17
máte v určitém případě pravdu

A je zde vidět určité nebezpečí,které ale nesouvisí přímo s tou hypertolerancí nesouvisí.Neboli-je patrně zcela v pořádku pokud je veřejně diskutována,a především legitimizována vyhlášením zákona.Rasismus je zákázán, diskriminace je zakázána ve vymezených případech,svoboda náboženského vyznání povolena,svoboda názorů povolena.Fajn, ale to platí na všechny strany, každý ví co se smí co už se nesmí, ví že má nějaká práva ale i ví že může protestovat, pokud by jeho práva chtěl někdo potlačovat,že jsou řešeny spravedlivě střety práv,atd..

Špatné je,pokud ona "politická korektnost" buď v zákoně není stanovena, a nebo je využívána jinak než stojí v zákoně.Protože potom vlastně není definována vůbec a každý,zejména pokud má silové(vládní,rozhodovací,soudní) postavení,tak potom může prosazovat svoje názory vůči jiným.Rasismus je když napadají gadžové Romy a nikoliv naopak.Proti rovnoprávnosti homosexuálů se staví "konzervativní postoj založený na křesťanské tradici vůči deviantům..",atd.

0 0
možnosti
L

Luborka

18. 8. 2011 14:41
Re: máte v určitém případě pravdu

No, a proč je například rasizmus zakázán, pokud tvrdíte, že každý má práva? Proč nelze mít právo smýšlet rasisticky? Proč se snaží někdo na úkor jiných prosazovat ta svá práva? V čem to vězí? Z mého pohledu je to agrese. Položím filozofickou otázku: Pokud je rasizmus ideologie, která se pokouší na základě biologických (rasových) rozdílů mezi lidmi legitimizovat společenské nerovnosti, projevují se homosexuálové v podstatě rasisticky, na základě biologických rozdílů se domáhají svých práv, které jim prý heterosexuálové upírají. Jaký je pak rozdíl mezi domáháním se práv černocha, které mu prý upírají bílí a domáháním se práv homosexuálů?

0 0
možnosti
L

Luborka

18. 8. 2011 11:40
Tolerance

je o tom, že člověk je ochoten něco přijmout nebo snášet a to i za cenu toho, že mu to způsobuje újmu hlavně psychickou a následně fyzickou. Z tohoto pohledu jsem vždycky chápala toleranci jako negativní projev lidského chování. Řekla bych ale, že důvodem k toleranci není strach z toho, že někomu ublížíme, ale spíše, že bude ublíženo nám, pokud si zachováme vlastní tvář. Je to strach z obrany, nikoliv z útoku. A každý strach způsobuje oslabení a pak nám v tomto případě chybí i síly k obraně. Tolerance je reakce na nějaký jev nebo stav, nic s ní nevytváříme, pouze brzdíme a ničíme. A stává se také, že lidé netolerují ale rezignují, to znamená přijmou daný fakt, i když s ním nesouhlasí. Vnitřně je to však nezžírá a ani jinak neovlivňuje, protože vědí, že nejlepší obranou je nevnímat (ignorovat) a  jakýkoliv odpor je zcela zbytečný. To co nazýváte hypertolerance je "pácháním dobra", nicméně to už není přijímání ale provokace a to je v podstatě útok.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

18. 8. 2011 11:29
skutecne nepochopeni Lantovo

Ale lide se vzdy budou smat, nebo vysmivat necemu, co nechapou, nebo se jim nelibi. Burani homosexualum, me treba nepohorsuji, ale zase se usklibnu nad tlustou divkou, pripadne zakricim na golfisty " ***** kapitalisticke! ", nekuraci kurakum, ekologove automobilistum, proste se smirte s tim, ze nejaky primitiv je pohorsen vasimi intimnostmi s partnerem.

Nekdy je to i zavist, zazil jsem holku, takovou vilu, co se nechtela libat na verejnosti, abychom nedelali nestastnymi osamocene a taky jinou, jejiz otyla a skareda kamaradka na nas byla sprosta proto, ze asi zavidela, ze ji nikdo polibit nechce. Take nas verbalne netolerovala a nedozaduji se jejiho zakazu.

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

18. 8. 2011 12:40
Re: skutecne nepochopeni Lantovo

R^

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

18. 8. 2011 11:04
Lanto !!!

Já vás důrazně žádám abyste dementoval vaši lež vůči mé osobě. NIKDE A NIKDY jsem nenazval nikoho z homosexuálů deviantem, a naopak jsem přiznal, že mám známé a kamarády, kteří mezi tuto menšinu patří.  Jak si dovolujete tu takhle veřejně šířit podobné bláboly a lži ?  Respektuji homosexuály . Ale nehodlám respektovat lháře. A pokud je toto chování pro vás norma, předpokládám, že vás lidé nerespektují ze stejného důvodu jako já a vaše orientace s tím nemá nic společného.Rv

0 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

18. 8. 2011 11:09
Re: Lanto !!!

Ok,jdu zapátrat ve svém archivu a pokusím se sem dát důkazy.....

0 0
možnosti
VS

Astaroth

18. 8. 2011 9:42
LANTA

Mel jsem Lantu za vcelku chytreho cloveka, ale co tu predvadi je zcestne. Vzdyt on si chce narizenimi vynutit obdiv, nerkuli lasku ostatnich. Halik zase pindal proti GP, ze pry ceska tolerance je "spatna", vychazejici z ignorace okoli. Asi si predstavuje, ze ta prava tolerance je, ze clovek neignoruje, nelibi se mu neco, ale prekousne to.

Smirte se s tim, ze kazdemu se neco nelibi a kazdy ma pravo to rict. Neni to zadny projev statni persekuce.

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

18. 8. 2011 9:44
Re: LANTA

R^

0 0
možnosti
MD

jsem pohodlny

18. 8. 2011 8:43
řešení?

Popsal jste to hezky a v podstatě máte pravdu. Po analýze bych ale očekával i návrh nějakého konkrétního řešení, čímž nemyslím obecné fráze typu Vrátit se k morálnám hodnotám a podobně...Bez toho je Váš článek poloviční.

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

18. 8. 2011 9:46
Re: řešení?

řešení je na každém z nás. Tvrdit něco o tom, že ho měl vymyslet a dát do článku autor je naprostý nesmysl. Ale odpovídající signifikantně vašemu nicku ..... jste skutečně "pohodlný" .

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

18. 8. 2011 8:05
Jak to tak pozoruji ...

tak maximální NEtoleranci tady v diskusi předvedl LANTA ...... to jsou paradoxy, co ?

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

18. 8. 2011 7:35
Výborně napsáno Pavle ..... fakt super

karmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.