Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

burden

24. 8. 2011 9:51
rasizmus - argumenty pro odmítnutí?

Narazil jsem na jeden hrozně rasistický text. Problém je, že mne nenapadají argumenty na jeho odmítnutí. Poradí někdo?

"Za 6000 let zaznamenané historie černý Afričan nevynalezl NIC. Psaný jazyk, oblečení z látky, kalendář, pluh, silnici, most, železnici, loď, systém měření, dokonce ani kolo. Není známo, že by kdy kultivoval nějakou plodinu či domestikoval zvíře (jakkoli v jeho okolí žilo hodně zvířat). Veškerý transport zboží nosil na hlavě. Jako přístřešek nikdy nepřekročil běžnou chýši z bláta, která není technicky vyspělejší než stavby bobří hráze."

Omlouvám se za mizerný překlad, zdroj zde: http://www.americancivilrightsreview.com/african101facts1.html

0 0
možnosti
A

Altera

24. 8. 2011 15:07
Re: rasizmus - argumenty pro odmítnutí?

To není rasistický text(ukázka). Byl by jím, kdyby na základě těchto skutečností dovozoval, že černí Afričani nemají lidská práva a svobody.To že nejsou dobří ve vynalézání neznamená, že by nebyli dobří v něčem jiném.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

23. 8. 2011 17:19
A co teprve taková xenofobie

Pokud má člověk strach z neznámého, hned je z něj lump. :-/

0 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

23. 8. 2011 15:28
jsem rasista?

Já se ale skutečně domnívám, že lidé různých ras mají různé předpoklady, včetně předpokladů biologických, včetně různé výše peůměrné inteligence a včetně různé míry pracovitosti. Rasy se vyvíjely v odlišných částech planety,, čili v navzájem nestejných podmínkách. Africký černoch nepotřeboval cílevědomost, protože tam nikdy nebyla zima, a tak on mohl žít ze dne na den. Dokonce ani jinak žít nemohl, protože případné větší zásoby na delší dobu by se mu tam zkazily, nebo by dokonce byly líhní pro hmyzí škůdce. Běloch cílevědomost potřeboval, protože se musel připravovat na zimu - zasít. sklidit, připravita si seno, otop apod. A protože vlastnosti jsou dědičné, postupně se vyselektovávaly ty vlastnosti, které byly zapotřebí pro ten či onen podnebný region. Černoši jsou nprostě jiní než běloši. není to ani jejich vina, ani jejich zásluha, ale jsou jiní. Nikdy nebudou mít naši cílevědomost.

0 0
možnosti
LA

Lex Aeterna

23. 8. 2011 15:47
Re: jsem rasista?

problém je zase v přetvářce.

Není problém napsat, ani říci, že černoši mají lepší předpoklady pro jisté typy sportu, myslím, že atletika mluví za vše. O cikánech zase není problém napsat, že mají předpoklady k muzice. Jenže napsat třeba, že obě skupiny mají předpoklady ke zvýšené agresivitě, to už je trestné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.