Žijeme v divné době.

  Chvílemi nemám zcela jistotu, že jsem vzhůru. Jako bych snil a probudil se v Orwellově románu 1984. Ze všech stran jsou slyšet hesla v obdobném duchu jako od Velkého bratra.  

Válka je mír          Svoboda je otroctví         Nevědomost je síla

Cokoli proti kolektivnímu myšlení multikulturalismu začíná být trestáno, dehonestováno a dokonce i kriminalizováno. Nic na tom nemění fakt, že se jedná o malý kolektiv, ale ten si vyhradil právo hovořit za všechny a patent na rozum. Lidská individualita se stává zločinem, vlastní názor je presentován jako xenofobie a nenávist a vlastně cokoliv co poukáže na bezpečnostní riziko za nesnášenlivost.
Malá část přijímačů jediné té pravé pravdy si uzurpuje právo diktovat ostatním svá naivní přání, jako jedinou neoddiskutovatelnou věc a toto paradigma pak šíří pomocí sdělovacích prostředků a nátlakových organizací hrazených ze státního rozpočtu. Ale posuďme sami, jak jsme skutečně na tom.

-         17. listopad si se slzou v oku připomínají muslimové, svazáčtí funkcionáři a kandidáti KSČ, kteří si tento svátek „nenechají ukrást“. Skuteční účastníci studentských protestů a celé revoluce jsou pak nařčeni ze zneužití svátku.

-         Ten kdo byl během revolučních dnů zásadně proti nominovat Václava Havla na úřad presidenta, což ale nakonec to pod tlakem ostatních udělat musel, neopomněl svou zásluhu na této nominaci zdůraznit.

-         Pod hlavičkou HateFree (Bez nenávisti) je vytvořena nezisková organizace financovaná z veřejných rozpočtů, jejíž náplní je rozšiřovat nenávistné urážlivé a dehonestující koláže ze své dílny vyvolávající v mnohých lidech chuť autorům dát přes hubu.

-         Všemožné organizace bojují za nadstandardní práva homosexuálů a muslimů, naprosto ignorujíce fakt, že pokud získají ta práva a dostatečnou sílu muslimové, homosexuálové skončí pádem z nejvyšší budovy ve městě rukou právě zbožných muslimů neb tak přikazuje prorok.

-         Cokoliv nebo kdokoliv, co nepěje ódy na jediné pravdy přijímačů, dělá co? No přece hnědne.

-         Ze šíření nacismu jsou obviněni ti, co upozorní, že viditelné označování izraelských výrobků v EU připomíná právě nacistické značkování Židů.

-         Za šíření netolerance a nesnášenlivosti jsou obviněni všichni, kdo si dovolí kritizovat netolerantní postoj islámu k ostatním vyznáním a nesnášenlivé prvky v islámské ideologii. Ze šíření nenávisti jsou pak obviňováni všichni, kdo na skutečnou nenávist upozorní.

-         Ženy ve vládních funkcích jedním dechem chtějí zavést kvóty na povinné zastoupení žen všude včetně soukromých firem a připouští, že i ony jsou ve funkci díky tomuto přístupu, aby na druhou dobu jak mávnutím kouzelného proutku ospravedlňovaly diskriminační přístup islámu k ženám náboženskou tolerancí.

-         „Ochánkyně lidských práv“ chrání lidská práva tak důsledně, že výsledek jde proti lidským právům těch ostatních, které by měla hájit primárně a to dělá dokonce aktivně pomocí provokatérů. Skutečná lidská práva rodiče (a dětí), kterému cizí úřady ukradly děti ji nezajímají.

-         Zatímco ti, co varují před pronikáním možných teroristů s migrační vlnou, jsou nazýváni netolerantními nesnášenlivými xenofoby, premiér této země oceňuje lidi, co napomáhají ilegální migraci a porušování zákonů hodnotí jako záslužný čin.

-         Zatímco jedna země je za postavení plotu na hranicích, aby zabránila ilegální migraci v rámci pravidel EU, kritizována jinou zemí, nakonec tato jiná země postaví plot také, aby ho eufemisticky nazvala „technickou bariérou“, kde vše je multikulturně v naprostém pořádku.

-         Když nakonec dojde k teroristickým útokům předvídaným zaškatulkovanými „xenofoby a nenávistníky“, jsou tito obviněni za zavinění útoků, protože za to přece může údajně tato jejich „nenávist“, nikoliv nikým nekontrolovaný příchod migrantů. (S pominutím faktu, že dva z útočníků byli vítáni jako chudáci co potřebují pomoci, dalších 8 bylo prokazatelně zadrženo v Turecku a zřejmě mnoho dalších už v Evropě vesele působí. Welcome refugees.)

-         Ti, co vítají migranty bez selekce podle pravidel a s porušováním zákonů EU a jednotlivých zemí, jsou oslavováni jako správní empatičtí občané, zatímco ti, co trvají na dodržování stanovených pravidel a zákonů o imigraci v EU jsou označeni za nepřátele a zlouny nemající soucit.

-         Teroristé (muslimové a přitom většinou francouzští občané), myšlenkově žijící ve svém světě islámu a nenávisti vůči všem „nevěřícím“, kteří spáchali pařížské atentáty dne 13. listopadu 2015, si balkánskou nebo africkou cestou opatřili zbraně a trhaviny, které v EU prakticky nikdo z občanů nesmí legálně vlastnit. A přesto na základě toho, chce evropská komise preventivně vzít svým slušným občanům všechny legální registrované zbraně, které jsou těm „teroristickým“ podobné už jen vzhledově nebo funkčně.

-         Jede-li do Číny president, kavárna se může pominout starostí o bratříčkování a lidská práva, dohodnuté investice nikoho nezajímají, zato se propírá možné pozadí všech aktivit. Jede-li na stejné místo o pár dnů později premiér, je vše v naprostém pořádku, lidská práva nikoho nezajímají a investice jsou jen a jen pozitivní.

A tak by se v dnešním šíleném světě, kde černá je označena jako bílá a bílá je označena jako černá dalo pokračovat ještě dlouho. Manipulace střídá manipulaci, podsouvání a používaná terminologie mající vyvolat ten správný dojem je na každodenním pořádku. Reportéři ve veřejnoprávním médiu pokřikují na experty, co nemají říkat a o čem se nesmí bavit, protože případná pravda není přípustná. A to vše jen 26 let po revoluci. Vítejte v nové, veselejší totalitě, je zde zpět, je jiná, je zákeřnější, je ukrytější, je manipulativnější, ale je tu.

PS: A nezapomeňte při tom blížícím se adventu, že Marie a Josef byli uprchlíci, kterým se při prchání za sčítáním lidu narodil ve chlévě syn a jehož následovníci jsou zakomplexovaní nenávistní xenofobové upírající všem lidská práva mající na svědomí křížové výpravy. Hate free.

 

Autor: Pavel Kolář | úterý 24.11.2015 7:33 | karma článku: 29,77 | přečteno: 762x
  • Další články autora

Pavel Kolář

Volby v několika číslech

22.8.2017 v 13:43 | Karma: 19,91

Pavel Kolář

Absurdistán2

13.7.2016 v 20:13 | Karma: 31,31

Pavel Kolář

Absurdistán

12.7.2016 v 22:33 | Karma: 42,31

Pavel Kolář

Brexit?

27.6.2016 v 20:44 | Karma: 27,00

Pavel Kolář

Dobré a zlé dobro

18.5.2016 v 23:43 | Karma: 31,17

Pavel Kolář

Sluncata dostala strach

8.1.2016 v 0:43 | Karma: 41,60

Pavel Kolář

Zase zákaz zbraní

3.12.2015 v 15:43 | Karma: 35,11

Pavel Kolář

Miluji a obdivuji muslimy

30.11.2015 v 12:23 | Karma: 28,21

Pavel Kolář

Chtěl bych poděkovat

5.11.2015 v 8:33 | Karma: 43,19

Pavel Kolář

U břehu moře...

14.9.2015 v 7:33 | Karma: 13,84

Pavel Kolář

Umírněný kanibalismus (sci-fi)

11.9.2015 v 13:13 | Karma: 42,05

Pavel Kolář

Může se to stát i nám?

23.6.2015 v 7:33 | Karma: 25,83

Pavel Kolář

Diskuse o zbraních

2.4.2015 v 9:43 | Karma: 20,39

Pavel Kolář

Až se ucho utrhne

14.3.2015 v 12:23 | Karma: 35,20

Pavel Kolář

Jak jsem taky demonstroval

14.2.2015 v 19:34 | Karma: 36,78
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.