Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

HAD2

17. 3. 2009 10:39
A co takhle slova velké autority?

„…oprávněná obrana není jen právem, ale přímo nevyhnutelnou povinností pro toho, kdo je odpovědný za život jiného, za rodinu či za stát. Naneštěstí se stává, že potřeba učinit agresora neschopným páchat škody někdy vyžaduje vzetí jeho života. V takovém případě je tento osudový důsledek možné přičíst agresorovi, jehož jednání k této újmě vedlo, i kdyby nebyl morálně odpovědný pro neschopnost jasného úsudku.“

- Jan Pavel II. 

Podotýkám, že nejsem věřící...

0 0
možnosti

McCorner

23. 3. 2009 12:23
Re: A co takhle slova velké autority?

Tak tohle je jen další ukázka toho jak katolická církev nehlásá poselství Ježíše Krista ale svoje.

Nehledě na to, že tenhle výrok je nešťastný i z toho pohledu, že např. pro IRA jsou Angličané agresoři takže jim dává právo na teroristické útoky. A dalo by se to rozšířit i na islámský terorismus Al-kaida a USA (izrael-palestina - kdo je tady agresor?)

Podotýkám jsem věřící ...

0 0
možnosti

marlow

15. 3. 2009 21:26
Demagogie

V americe jsou zbrane dostupne a kolik kovboju bylo pripraveno s prstem na spousti kdyz zacala strelba ve skole? Ani jeden. Normalni clovek proste nema potrebu tahat cely den za pasem pistoli. Jediny komu to pomaha jsou zakomplexovani magori, kteri v lepsim pripade strili jen do papirovych tercu ci plechovek.

0 0
možnosti

Pavel Kolar

15. 3. 2009 23:08
Re: Demagogie

Je vidět, že o dané problematice nevíte zhola nic a projevuje se u vás je efekt "Velká huba". Jinak byste takovou blbost ani nenapsal, neb za hlupáka by vás všichni považovali. Ale protože to nevíte, píšete to co píšete. Každý prostě hraje v tom svém divadle tu nejlepší roli co umí. Nic moc...

0 0
možnosti

BoboHml

13. 3. 2009 17:53
¨-

R^

0 0
možnosti

McCorner

13. 3. 2009 10:52
zbraň

Měl bych dotaz na majitele zbraní - když jdete z domu máte vždy sebou zbraň? Pokud ano jak to děláte např v létě když jdete k vodě? Pokud ne, nebojíte se že vás přepadnou zrovna když ji nebudete mít sebou?

A otázka pro každého z vás, kteří máte zbraně (nemusíte na ni odpovídat mě, hlavně když si ji položíte sobě). Dodržujete vždy a všude bezpečností pravidla kterými se tady oháníte že by měl odpovědný člověk se zbraní v ruce dodržovat? Nebo si občas řeknete, to není potřeba  ...  nic se nestane.

0 0
možnosti

Dr No

13. 3. 2009 12:55
Re: zbraň

Bezpečnostní pravidla - stačí jediné. Nikdy náboj v hlavni, pokud se právě nechystám střílet. V případě nenadálé potřeby ten jeden pohyb zabere jen zlomek sekundy. Bez náboje v hlavni je zbraň jen neškodným kusem železa.

0 0
možnosti

wostrey

13. 3. 2009 10:29
Karma!

Presne moje slova! Dokonce jsem majitelem zbrane od stejne zbrojovky :) G21 ftw.[>-]

0 0
možnosti

Ccecil

13. 3. 2009 14:55
Re: Karma!

Dobrá volba R^

0 0
možnosti

Dr No

12. 3. 2009 21:01
A co kdybychom se v novinách dočetli třeba toto:

Když vstoupil černě oblečený maskovaný muž do třídy s pistolí v ruce, učitel za katedrou na základě povinného výcviku v combat střelbě vytáhl navyklým bleskovým pohybem z podpažního pouzdra zbraň, kterou byl v rámci své profese povinen nosit, a dvěma přesně mířenými ranami útočníka zneškodnil. Po ohledání místa činu policií a odvezení těla výuka pokračovala ....

0 0
možnosti

McCorner

12. 3. 2009 21:28
Re: A co kdybychom se v novinách dočetli třeba toto:

Při přečtení se mi vybavil Igor Hnízdo :) Kdyby byl v rámci své profese povinen nosit pistoli tak by to věděl i ten útočník a byl na to připraven. Takže bychom se taky mohli dočíst...Když vstoupil černě oblečený maskovaný muž do třídy s pistolí v ruce,

učitel za katedrou na základě povinného výcviku v combat střelbě vytáhl

navyklým bleskovým pohybem z podpažního pouzdra zbraň, kterou byl v

rámci své profese povinen nosit, a snažil se útočníka zneškodnit. Ten byl ale připraven a postřelil učitele. V nastálé panice bylo pět dětí zabito a deset dětí zraněno.

Prostě útočník by měl výhodu překvapení, a učitel by byl první po kom by šel a preventivně by ho zastřelil.

0 0
možnosti

Natramn

12. 3. 2009 13:31
pravda

Máte do posledního písmene pravdu. R^ R^

0 0
možnosti

kraken

12. 3. 2009 12:28
velice dobre

naprosty souhlas, napsano vecne, fakticky, srozumitelne

0 0
možnosti

McCorner

12. 3. 2009 12:21
...Vše je totiž o lidech.

V rukou zkušeného, inteligentního a rozumného jedince se i auto i zbraň stává účinným pomocníkem v našem těžkém světě ...  Auto, kočárek, kuchyňský nůž a další věci jsou primárně určené k nějakému účelu (a při zneužití můžou posloužit jako zbraň). Ale hlavním účelem střelných zbraní je být zbraní. Takže se chci zeptat k čemu by vám kdy zbraň mohla pomoci? Než jen k tomu mít nad druhým větší moc, a tím se ho snažit donutit něco udělat?

...bránit se je nejen právo, ale současně povinnost každého člověka ... bránit se můžu i bez pistole i ve vašem příkladu píšete že ty dva návštěvníky zahnal dotyčný i když neměl zbraň.

I když by se dalo říct že jsem pacifista tak souhlasím, že zákaz zbraní nic neřeší. Lidi, kteří mají zbraň pro trestnou činnost si zbraň stejně dokážou obstarat (byť by to třeba měla být podomácku vyrobená kuš).

Pro ty kdo mají zbraň - líbil se mi jeden citát: Ten kdo má zbraň musí být připran že ji použije ... jste připraveni někoho zabít?

0 0
možnosti

kraken

12. 3. 2009 13:41
Re: ...Vše je totiž o lidech.

na to jsem slysel argument cloveka-vlastnika pistole : nejsem zabijak a nikdy bych nechtel zabit. Ale kdyz bych mel na vyber, jesli mam lezet na prkne ja nebo on, tak si radsi vyberu jeho.

A nebo jiny vyrok jednoho pravnika: lepsi, at te 1 soudi, nez 4 nesou.

0 0
možnosti

Ccecil

12. 3. 2009 11:43
KARMA

R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS