Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

marlow

15. 3. 2009 21:36
Zbrane nejsou na obranu

Normalni lide neciti potrebu tahat cely den za pasem tezkou pistoli. Sance ze takovy zodpovedny a trenovany kovboj bude ve spravnou chvili na spravnem miste (napr ve skole) je temer nulova. Sance ze se k jeho zbrani dostane jeho zamindrakovany syn ci zlodej a nekoho zabije je zato zcela realna. Proste argument ze cim vice zbrani bude mezi lidmi tim lepe je postaveny na hlavu. Na obranu existuji nelethalni a ucinne prostredky pokud uz si potrebujete neco strkat do kalhot vyberte si z nich. R^

0 0
možnosti

marlow

15. 3. 2009 21:43
PS: Otec masoveho vraha z Nemecka

Byl milovnikem zbrani. Kdyby doma zadne nemel, jeho syn by proste zustal u nasilnych her a za par let by se smal sam sobe jaky byl truhlik. Ted je z nej mrtvy masovy vrah a jeho tata muze dumat nad prinosem zbrani pro jeho osobni bezpecnost.

0 0
možnosti

ignorantka

15. 3. 2009 21:22
'legalni rada' pro Cechy v Texasu

;-Dv Texasu muzete vlastnit jakekoli mnozstvi zbrani i poloautomatu, kolik chcete, ale pozor, je nelegalni vlastnit vice, nez pet robertku, a hlavne davejte bacha, aby se nikdo nedozvedel ze s manzelkou provozujete analni sex! ;-D

0 0
možnosti

ignorantka

15. 3. 2009 21:11
kontroverzni tema, zajimave podane. diky

na zadnou z vasich otazek neexistuje snadna odpoved. kazda strana ma sve dobre argumenty pro, i silene argumenty proti. snazim se divat na  zalezitost vlastnictvi a noseni zbrani v kontextu, historickem, kulturnim, politickem, geografickem a kontextu ostatnich regulacnich zakonu. jeden z nicku na vasem poslednim blogu pise, ze mu nevyhovuje texasky neregulovany zpusob prodeje zbrani. z ceskeho pohledu se vnima jinak, nez kdyz zijete na ranchi na jihu Texasu a na druhe strane Rio Grande 'pracuji' mexicke kartely s poloautomaty.

pravidla noseni zbrane jsou slozitejsi, nez uvadite a lisi se podle kontextu. napr. v uvedenem Texasu musite zbran nosit neschovanou, pokud nemate prukaz, pokud prukaz mate, nesmite ji vystavovat. je to ale mnohem slozitejsi a dale se to komplikuje treba tim, ze ji nesmite prinest na misto, kde se prodava alkohol, v aute je to zase jinak, atd.

s nabitou zbrani u boku si clovek koleduje o postreleni vlastni nohy, ale zalezi na tom, jakou zbran vlastnite.

0 0
možnosti

Pavel Kolar

15. 3. 2009 21:22
Re: kontroverzni tema, zajimave podane. diky

Opravdu zajímavé. Máte-li chuť zajímalo by mne víc o pravidlech jinde než v ČR. Článek byl psán s ohledem na aktuální zákony zde platné....

0 0
možnosti

ippokorny

15. 3. 2009 20:27
Pro obranu a ochranu se zbraň nosí skrytá, zpravidla nabitá

a určitě zajištěná.

Nataženou a zajištěnou jí nosí leda američtí policisté v pouzdře, kdy ji vytahují a palcem odjišťují. Podívejte se na naše policisty, zda mají natažen kohoutek. A natažený kohoutek se může při vytažení zachytit za šaty.

Ale ani nemusí být pistole natažená, jednomu českému policistovi před pár lety při nákupu pistole vypadla a nárazem vystřelila a myslím se kulka trefila jednomu mladému nějak do hlavy a zázrakem to ten postřelený přežil (policista vinen nebyl, měl vyfasovaný křáp). P.P.

0 0
možnosti

Pavel Kolar

15. 3. 2009 20:32
Re: Pro obranu a ochranu se zbraň nosí skrytá, zpravidla nabitá

Podívejte se třeba na GLOCK 17. natažený kohoutek tam nenajdete.

A jen tak mimochodem, kohoutek může cvaknout u jiných zbraní kolikrát chce, půjde to na prázdno, protože musí být současně zmáčknutá spoušť.

Co se týče těch policejních zbraní, bylo to trochu jinak.

0 0
možnosti

kaktusak

15. 3. 2009 19:39
To je skvělé

že máte ve všem tak jasno.

Na mou babičku se jednou začali dobývat opilci. Měla hrozný strach a byla přesvědčena, že ji chtějí zabít. Další den se vysvětlilo, že o nic nešlo. Mít tehdy u sebe zbraň, možná by se stala největší českou masovou vražedkyní. Ještě štěstí, že ji neměla.:-)

0 0
možnosti

bullterrier3

15. 3. 2009 18:40
Hezky sepsáno.

karma. R^

0 0
možnosti

dietni.suchar

15. 3. 2009 18:02
zbraň sama o sobě...

zbraň sama o sobě neudělá nic, vždy ten parchant co jí drží!

http://zbrane-zabijeji.mujglock.com/

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS