Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Pro ty, kteří by hned stříleli: zkuste se zamyslet nad tím, jestli jste jako dítě vlezli někam, kde jste neměli co dělat! Já teda klidně přiznám, že ano. Takže mě měli taky odstřelit?

1 15
možnosti
Foto

se naučí....stejně jako je naučíte, že lézt na odstavené vagóny, kde jsou nad hlavou v trakci tisíce voltů je smrtelné. Taky jsme lezli, ale své děti bych uchránit uměl.;-)

2 0
možnosti
JJ

S tímto článkem se nedá než souhlasit.

A vzato z druhého konce ... život je cennější než hmotné věci a protože pachatel nemůže tušit, jestli nenarazí na ozbrojeného majitele, neměl by svůj život zbytečně zahazovat kvůli hmotným statkům. Nakonec, střelce třeba odsoudí, ale pachatel přijde o život.

Podobný je to s pitomcema, co skáčou na kluzký vozovce pod auta jen proto, že mají na přechodu absolutní přednost. No jasně, oni vinu nenesou ... jen ty zdravotní následky.

Jinak mi tenhle článek připoměl relativně nedávnou situaci z USA, kdy mladá matka s ročním dítětem použila zbraň proti dvoum pachatelům, když se jí dobývali do domu a jednoho zabila. Trest za jeho smrt padnul na přeživšího kriminálníka protože mohl zabránit smrti svýho parťáka prostě tim, že by ho od zločinu odradil...

6 0
možnosti
HF

To jako vážně? Proč alespoň někdy nemůže být USA opravdu náš vzor...

0 0
možnosti
JR

J12i48ř30í 34R93o30d

11. 2. 2014 17:19

Pro mě naprostý souhlas. Společnost, kde zločinec má větší práva než oběť - je podle mne určena k zániku!!

8 0
možnosti
Foto

Je mi líto, ale bez karmy. Ne, že by to nebyla pravda, ale je to věc, kterou jsem tu, či jinde četl už x-krát. A pokud se nezmění zákony, tak nadáváním na "bolševické soudce" se ten problém nevyřeší

0 8
možnosti
JB

Naše zákony nejdou zas tak špatné, z hlediska obrany jedny z nejlepších,  mohly by být samozřejmě lepší, ale jde to, bohužel soudci nižších instancí se často jimi neřídí a dokonce je ani neznají, alespoň dle některých rozsudků.

1 0
možnosti
ON

O10t95t15o 25N31o14v29a91k

10. 2. 2014 21:14

vezme me si to tak:

2 cikani napadnou nekoho proto, ze jim nedal cigaretu, ukopu jej k smrti, dostanou 2 ROKY. podle me to jiz byli recidivisti.

Nasr* clovek, ktereho jiz nekolikrat vykradli v zachvatu vzteku vezme kus a jde branit svuj majetek, zastreli zlodeje a dostane 10let ...

Jak je to monze? Ano sebeobrana byla vedena spatne, strelil do prchajiciho z mista cinu (za Karla IV by to bylo ale v poradku) OK ... at jej soud potresta, ale nemuze mu prece dat viz, nez 2 cikanum, kteri z volne chvile zabili cloveka, mel tedy dostat mene nez 2 roky, nebo ti 2 cikani meli dostat 20let.

Tyto rozsudku vedou lid k tomu, ze soudce berou jako vohnouty a pakaz, ketera si nezasluzi uctu, ale pohrdani, nebot nesoudi spravedlive a neni pravda, ze mam spatne zakony, ty mame dobre, jen soudci si je vykladaji ve prospech nejake skupiny a zlodeju.

Staci jedine, staci uznavat primerneost sebeobrany, nebot napadeny nemel cas si nic promyslet. Staci rozlisovat chladnokrevnou vrazdu nevinneho cloveka a nepricetnost cloveka jenz byl vyprovokovan, nebot kdyby tam nelezli, tak by po nich kusi nestrilel, to da rozum. EU

13 1
možnosti
BH

Problém je, že pomatenej soudce bere tu kuš za přípravu úkladné vraždy a schválně věří recidivistům, že se chtěli pouze zeptat a vůbec nebere v úvahu, že střelenej si pro zbraň běžel do toho auta!! !! !! Asi se podobná věc musí stát příbuznému příslušného soudce, a pak by se teprv vidělo... :-( Rv [>-]

8 0
možnosti
ON

O62t80t60o 37N37o12v67a12k

10. 2. 2014 21:07

100% pravda, nasi bolsevicti soudci ale dale budou ctit tezi, ze otrok statu ma drzet hubu a krok a ma plne spolehat na VB.

Obranu berou jako burzoazni prezitek a dokud tahle bolsevicka chatra nevychcipa, tak se bude takhle soudit i kdyz ustavi soud tvrdil opak, ze soudruhu Lnenicko.

A ano, ukradeni mnohych veci privede rodinu na okraj bankrotu.

Kdyz si nekdo koupi drahy nastroj, se kterym vydelava a nem na porizeni noveho, dokud jej nesplati, tak ma treba i dluh a nasledne nema praci [>-]

4 0
možnosti

Palec nahoru, naprostý souhlas.

11 0
možnosti
Foto

Díky, Vlastně díky všem, co to pochopili.

0 0
možnosti
OH

Dnešní zloděj už ani nečeká na to, až bude byt či dům prázdný, jde hlava nehlava. Ti lepší sází na spánek majitelů, ti horší z vás vymlátí, kde co máte, pak vás sváží nechají osudu (čti zemřít, pokud vás někdo včas nenajde).

Proto je lepší, v rámci vašeho života a zdraví, předpokládat, že jde o přímé ohrožení života / zdraví. Říká se tomu prevence.

Vy školení a vycvičení a ozbrojení možná zvládnete zadržení (policista to cvičí měsíce a stejně to nemusí napoprvé zvládnout), nebo máte štěstí a dovoláte se pomoci a jste v převaze (dokud nevytáhne střelnou zbraň), svážete ho, zajistíte, předáte policii, ta ho dotáhne k soudu, ten ho do přelíčení pustí a vy se jen "těšíte".

Ale přiznejme si, kolik % z nás má zbraně či jsou vycvičeni jak MOSAD a mají perfektní zdravotní stav a každý den cvičit jako ti, co proti podobným dárečkům mají zasahovat? 

Osobně v případě proniknutí v noci na pozemek je mi jasné, že mi nepřišli kluci na jablka a jakmile naruší, či se pokoušejí narušit vnitřní perimetr (vniknout do domu) jsem ohrožen na životě a jsem oprávněn bránit se silou letální. Třeba kýblem vody (pochopitelně ne vylitým, ale upuštěným z okna na hlavu útočníka, ono kdybyste ho vylili, můžete schytat kulku od rozhodnutého lupiče, takže prevence), Prostě využiji všech dostupných prostředků k eliminaci trvajícího útoku na zdraví / život.

Možno doporučit kuše, perkusní zbraně (dá se koupit i dvouhlavňová brokovnice) atp. Ale hlavní myšlenka je, že napadený nikdy neví, jaké nebezpečí mu hrozí a proto je pro něj lepší předpokládat, že smrtelné. K útočníkovi nelze mít slitování, vybral si sám.

12 0
možnosti
PP

Podle mě je špatně ta modelová situace s důchodcem. Pokud se zloděj otočí a prchá, tak samozřejmě střílet do zad nejde. A to tam chybí a dá se říci, že to by mohla být nejčastější reakce zloděje. Samozřejmě, pokud se zloděj neotočí a zvedne třeba ruku, je to útok, stává se lupičem a střelba proti lupičovi je sebeobrana. A pokud napadený dokáže aspoň jednou střelit do vzduchu-stropu, měla by být sebeobrana úplně jasná. A je na státním zástupci, aby prokázal, že napadený nebyl napadený a nebyla to obrana, ale útok.

3 5
možnosti
Foto

A kde jste zase vy četl, že  v modelové situaci se zloděj otočí a prchá a někdo ho střílí do zad? Co jste si to zase vymyslel? Ach jo, to je materiál...

2 0
možnosti
KK

Karma R^ Asi nejdůležitější věta v článku - že je špatně, když práva zločince stojí nad právy toho, kdo se brání (ať už sebe, nebo svůj majetek)!

34 0
možnosti
PZ

pokud jde o Vaší bezpečnost, nezbývá než souhlasit. Ale pokud jde o majetek? Považujete svůj majetek za cenější než něčí život? Jestli ano, to jsme to teda dopracovali...

1 6
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.