Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ach jo. Návod jak získat karmu

1) Z reakce ministra který neví o co jde a plácne blbost vytvoř neexistující problém

2) Spravedlivě se rozhořči a nadávej na systém, politiky a vše co je nepopulární

3) Dívej se jak ti to lidé sežerou

Když se lupič s holýma rukama (nemusí mít ani mačetu či páčidlo) vloupe do domu a důchodce ho zastřelí, půjde důchodce před soud a ten ho po jistých obstrukcích osvobodí. Pokud důchodce nechce být osvobozen, musí před soudem prohlásit něco v tom smyslu že se necítil vůbec ohrožený a situaci v klidu zvládal a nebo musí zloděje střelit při útěku do zad, když je deset metrů od něj. Při normální reakci a inteligenci je obránce v této situaci prakticky neodsouditelný. I střela do zad, pokud zloděj není příliš daleko, se dá odůvodnit panikou.

Tady existuje pouze jediný problém, který, kupodivu, nemá vůbec nic společného se sebeobranou. Ten problém je rychlost justice, kdy se proces může táhnout roky. Tenhle problém je platný pro justici všeobecně, ať se jedná o exekuci, okradení, vymáhání dluhu, sebeobranu, ...

3 11
možnosti
RV

Problém vidím spíše ve vašm tvrzení - důchodce půjde a ten ho po jistých obstrukcích osvobodí.

1) kde máte jistotu, že ho osvobodí?

2) opravdu si mylíte, že modelový přiklad by se měl dostat až k soudu?

a za 3) konec vašeho druhého odstavce mi nějak nesedí. V jedné větě mluvíte o normální reakci a v druhé o panice. Myslím, že pro normální reaci není v takové situaci prostor, ten zabírá spíše panika a pudové reakce.

2 0
možnosti
JN

J55a86n 18N92o58v53á36k

7. 2. 2014 12:09

Nikdo nikoho nenutí krást. Naopak - je to věc, která je zakázaná. Pokud to někdo přesto udělá, musí počítat s důsledky, je to jeho svobodné rozhodnutí. Useknutá ruka by byla ideálním trestem. Pokud někdo přistihne zloděje na svém majetku, měl by mít možnost libovolně zakročit. Nikdy neví jaký typ dalšího ohrožení může od tohoto mentálně narušeného kriminálníka vzejít. Neměl tam chodit.

13 1
možnosti
MS

Copak useknutá ruka, to není špatné. Ale zákon na useknutí ruky, by musel být souběžný s odebráním veškerých dávek.

4 0
možnosti
MS

Pořád říkám. Zabít a zahrabat. Šmejda snad nikdo hledat nebude.;-€Když jsem bývala sama v noci na chatě, měla jsem za dveřmi nachystanou sekyru a pár starých žehliček. Hned za dveřmi jsou schody. Bylo mi jasné, že musím na schody, protože jsem malá a ránu vést pěkně zvrchu. A hodně silnou.

16 1
možnosti
MS

Vy byste mohla školit morálku pod záštitou EU pro jisté menšiny.

Myslím, že by si to mnozí velmi dobře zapamatovali.

Předtím by mohla být zařazena lekce výchovy: "velký bič a malý dvůr". To by potřebovala většina našich politiků a lidí placených z veřejných peněz.

3 0
možnosti
ZO

Normální je nekrást.A je mi zcela šumák jestli je to nezaměstnaný který přišel o práci, nebo nějakej lump.A jestli si to dotyčný neuvědomuje má smůlu.a můžou povídat a psát že život je nad majetek.jestli něco chceš či potřebuješ vydělej si nato.

19 0
možnosti
Foto

stačí si poslechnout Chovancovu mluvu a každému myslícímu musí být jasné co je to za exota

17 0
možnosti
PV

jj slusny demagog, v OVM se hezky ukazal.

2 0
možnosti
MS

Politikou socialistického státu reprezentovaného zlodějskými socialistickými politickými stranami je okrádání občanů a svévolné nakládání s jejich majetkem pod vějičkou zákonů, které si přizpůsobují vlastním zlodějským aktivitám.

Je jedno, jestli mají v hlavičce levice nebo pravice, když kradou, tak kradou.

Můžeme od zlodějů jako Chovanec (přinejmenším zlodějsky k titulu z VŠ v PLzni přišel) očekávat, že budou hájit práva obětí?

Hladový nebožák může slušně zaklepat na dveře a požádat o pomoc. Ano, setká se ve většině případů s nedůvěrou. Ale to ho neopravňuje krást. Stejně tak Chovance ani nikoho jiného neopravňuje obhajovat zloděje a přivlastňování si majetku a osobnostních práv na nakládání s našimi životy bez účasti státu.

Příroda nám dala pud sebezáchovy, abychom se milovali a množili. Nevybrali jsme si to a je nám to dáno. Není důvod nechat se zničit parazity.

21 0
možnosti
Foto

oooo jak nesociallisticky nedemokratické....takže souhlasR^;-)

3 0
možnosti
Foto

Vlezeš mi na pozemek a začneš něco rabovat, zasloužíš kulku. Heslo mé. Pokud se neprokáže krádež a půjde o omyl (pošťák, zbloudilý turista, dítě), pak mám jít sedět já za zabití z nedbalosti (proč ho ještě český TZ vlastně nezná?) či i vraždu. Takhle jednoduše to vidím.

2 3
možnosti
Foto

pardon, z nedbalosti je pitomostRv;-) dávám si důtku

1 1
možnosti
MB

M52i10l43o86š 63B65é80m

7. 2. 2014 9:01

Podle mě není správné, že se na život a majetek hledí jako na dvě různé věci. Člověk potřebuje majetek (věci) k tomu aby přežil a nemalou část života obětuje pro jejich získávání. Kdo útočí na majetek, útočí tím nepřímo i na život.

36 1
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.