Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žádná hmotná věc nemůže vyvážit lidský život. Jinými slovy, lidský život má přednost před hmotnými statky. Co to je ? Celá věc o nepřiměřené obraně je neuvěřitelná hloupost mimo realitu. Přečtěte se v trestním zákoníku pojem nutné obranyRvRv

1 3
možnosti
ZH

Všechno by se vyřešilo malou úpravou zákona, kdyby ozbrojený lupič přestal být v okamžiku loupeže člověkem. Pak by vás mohli maximálně popotahovat ochránci zvířat za to že "to zvíře" trpělo, pokuď jste ho špatně složil. Ale to se dá omluvit stresem.:-/

2 0
možnosti
MD

Neni nad strizlivy a tudiz dobry pohled na vec. Kluk sedici na tresni v cizi zahrade je na usmev ci 'zavrtak' a ozbrojeny zlodej chodici s baterkou po dome mnohdy na zastreleni. Je to volba typu ja nebo on v mem dome. Karma.

2 0
možnosti
BT

špatně,  nelze si vymyslet modelovou situaci a dle té pak vytvořit pravidlo, zákon musí být už z principu více obecný aby postihl co nejvíc situací

0 0
možnosti
MD

Takze 1+1=2 nebo take 3, podle toho, jestli ma soudcova manzelka 'veci' ci ne.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím, byť s mírnou inklinací k panu Strnadovi. Chtělo by to nějak vyvážit, ale jak?

0 0
možnosti

Zcela souhlasím. Nenahraditelnost lidského života  je v podobných situacích účelově manipulována přesně tak, jak popisujete. Já to považuji za součást obecného tlaku současného všežravého a všeřídího státu na naprostou nesvéprávnost občanů, kteří by se podle převládajících doktrín měli vždy a ve všem svěřit blahovolné péči státu, a to i kdyby to mělo být In Memoriam. Karma.

17 0
možnosti
JB

Přesně! A s legálně drženou zbraní se raději zabarikádovat a čekat na Policii (jak napsal někdo níže).. Vždyť v očích státních institucí jsem ve chvíli, kdy odjistím zbraň a jdu bránit svůj majetek, pomalu větším zločincem, než ten zloděj!!

0 0
možnosti
Foto

Clanek jsem ani nedocetl, protoze zde jde o jiz tolikrat opakovane pretrasane heslo: Muj dum, muj hrad.

Ani v tolikrat citovamych USA nelze tomu, kdo jen "strci palici" na vas pozemek mu ji ustrelit.

Kazdy pripad byva i tam podrobne posouzen a zbaven obvineni byva jen ten, kdo jednal ve skutecne sebeobrane a nikoli proto, ze "myslel".

A tim spise to plati u nas a verim, ze jak policie, tak soudy rozhoduji v takovych vecech spravne

0 15
možnosti
Foto

Vy číst vůbec nemusíte, vy všechno víte předem. Sice v článku je něco jiného, ne na co reagujete ale to vás totiž vůbec nerozhází. Vy máte tu svou pravdu a ta je jediná správná.

7 0
možnosti
PS

Uz se tesim az budu moci sestrelovat sousedovy parchynty z moji tresne.

0 4
možnosti
MS

Jako úchyla Vás rozumní sousedi sejmou před dojezdovým časem Policie ČR

3 0
možnosti
MS

Na tomto článku je vidět, že z pohledu běžného občana má bonzující politik s IQ houpacího koně právo rozhodovat o životě několikanásobně inteligentnějších standardních občanů. To je vážně demokracie?

6 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.