Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
XX

xHall

27. 2. 2009 21:53
Zcela jasne zastani autorky

S vehemenci sobe vlastni popsala to, co je jednim z nejpalcivejsich problemu dnesni doby. Lide jsou jako ovce a nechaji si skoro vsechno libit. Doporucuji misto nesmyslnych odpovedi precist "Farmu zvirat". A treba prozkoumat vyroky Kalouska a hned najdete pararelu. Ano, CR je rozkradena, tunelovana atd. Co se s nim da delat? Dnes nic moc. Je potreba zacit tim, cim moderni dejiny CR zacaly. Rokem 1918. Vycuranost do nebes.

Ceskoslovensko byl omyl. EU + Jiří z Podebrad - "Rules"

0 0
možnosti
XX

xHall

27. 2. 2009 21:58
Re: Zcela jasne zastani autorky

Jeste doplneni - stejnou logikou o blbcich zcela zasadne prohlasuji, ze ti kteri dnes neumi alespon zaklady cinskeho jazyka jsou blbci a idioti. Kdo chce, tak pochopi.

0 0
možnosti
KM

kvetuska

27. 2. 2009 21:43
Pavel99,Darmo,Hell2,Orpheusf1,Macurobijec sir,

Pánové a dámy, jdu si uvařit kafe. Přeji všem dobrou noc, bylo mi ctí s vámi diskutovat.

Special pozdrav pro  Zingy, dojdu nasypat ptáčkům:-).

0 0
možnosti
TK

osvetitel

27. 2. 2009 21:42
Berte to tridne soudruzi podle toho stareho

Ceskoslovenskeho filmu "Mezi nami Zlodeji"!;-)Nepisu to ironicky, protoze USA uz se vam zacina take pomalu ale jiste podobat! Ti co u vas vedeli zese blizi konec rezimu se o sebe do predu postarali a obycejni lide kteri drive meli houno, az na par vyjimek dostali  krome svobody jit na stara kolena jinam ,zase houno! Akorat stim rozdilem ze stratili urcite socialni jistoty na ktere si za rezimu zvykli.Tak nejak ze ? Samozrejme ze na tom prevratu vydelali nejvice ti co nanej byli pripraveni ,vcetne jejich deti! Ale tak je to vsude protoze lidskym svetem vladne Shit , Piss and Corruption a kazdy clovek je v jadru otrokar,kdyz k tomu ma priznive podminky !!  Takze tady jde spise o budouci generace Cechu,pokud se v tom EU "nerozplynnou"!

0 0
možnosti
NN

noneno

27. 2. 2009 21:49
Re: Berte to tridne soudruzi podle toho stareho

Ovšem tak je to vždy, i za tohoto systému. Bohatí stále více bohatnou a chudí stále více chudnou. Otázka zní, proč tomu tak je? Odpověď zní: Protože s každou korunou, která projde trhem stále více dlužíme. Ovšem ten dluh musí být někomu splácen, že ano? Takže komu všichni dlužíme? Dlužíme bankéřům, kteří získávají peníze tímto snadným způsobem: V době, kdy jsou peníze potřeba tak je pozdrží a pak si účtují za to zdržné onen dluh (je to jen velmi zkráceně řečeno). Všichni se pak podílíme na šíření toho dluhu i při splácení služeb. Ti, co mají profit z bankovních produktů (a zvyšují náš dluh) bohatnou a my ostatní chudneme a dřeme na onen dluh. Tak se z nás stávají ekonomičtí otroci, zatím co za totality jsme byli otroci ideologii kolektivismu. Proto je třeba změnit = narovnat systém hodnot = otevřenost u všech informací!!!

0 0
možnosti
CC

cekon

27. 2. 2009 21:36
Základní problém po roce 89

byl v tom, že se Klaus a spol zcela zdevastoval pravicové hodnoty. Namísto zákonnosti, stejné příležitosti pro všechny, atd..přenechal spolu s Havlem ekonomickou moc bývalým komunistům. Tedy žádná výběrová řízení, žádné zákony, žádná soutěž o státní majetek... jen zhasnout....Je docelo logické, že výsledek na sebe nedal dlouho čekat. Bankovní socialismus ala Klaus je jen vrcholkem ledovce..

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

27. 2. 2009 22:01
Re: Základní problém po roce 89

R^

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

27. 2. 2009 21:21
pár poznámek

"od silnic, přes elektrárny, vodárny a výrobní podniky až po poslední lžičku v restauraci je veskrze mylný.  Majetek byl z velké většiny kradený"

Tak zrovna elektrárny jsou dost blbý přáklad, protože drtivá většina elektráren byla postavena v 70., 80. letech a ČEZ z toho těží ještě teď.

A dále privatizace - zde přece nebyl největší problém v tom kolik kdo dostal za svou kupónovou knížku, myslím, že nikdo nedostal míň než do toho vložil. Největší problém privatizace byl přece v tom jak dopadly ty privatizované podniky... jakou to zpusobilo nezamestnanost a jake to prineslo ekonomicke problemy v 90. letech... a samozrejme to co zminujete i ve svem clanku, komu se ty podniky a posleze take financni prostredky dostaly do rukou....

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

27. 2. 2009 21:25
Re: pár poznámek

Tomu kdo je měl v rukách i před revolucí. Zrovna tohle jediné se vůbec nezměnilo. Všichni komunisti byli nahrazeni některými bolševiky.

-

 Převážně z důvodu velmi rozšířené pověře o panslavismu. Tedy tzv. "čecháčství". ;-D

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

27. 2. 2009 21:16
No jen tak naokraj kam jsem až dočetl

Původní článek jsem také četl - slečna autorka je mladá a zaplaťpánbůh ještě naivní. Nicméně i vy se ve svých vývodech mýlíte dosti zásadním způsobem. Vaše naivita, ale jaksi již není na místě:

-

Plete te hrušky s jablkama - restituce není privatizace a vice versa. Nehledě na to, že i v restitucích někteří dostali a jiní ne.

-

Tolik faktická.:-/

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

27. 2. 2009 21:33
Re: No jen tak naokraj kam jsem až dočetl

též faktická.

Slečna blogerka veškerý majetek označila za "náš".  Cítil jsem potřebu se ohradit proti tomu, že do toho automaticky jaksi zařadila úplně vše - viz vidlička v restauraci - která zajisté prapůvodně nebyla státní ale veskrze soukromá. Jestli to někdo smíchal dohromady,  byla to právě ona, protože ona to tak cítí. Já tedy ne.

0 0
možnosti
LM

Lucie Matějovská

27. 2. 2009 21:10
Současná vláda z Vás musí mít radost

Gratuluji, sice trochu s nechutí, současné vládě a vládám po roce 1989. Přesvědčily Vás o tom, že veřejný majetek neexistuje a pokud ano, tak není majetkem veřejnosti, ale tzv. ničí a proto se může beztrestně promrhat. Předpokládám, že pokud byste byl vlastníkem družstevního bytu, budete první, kdo bude ničit jeho vybavení. Přeci není Váš, ale nějakého družstva, že?

Jinak k Vašemu článku obecně - máte pravdu v tom, že ne vše, co bylo před rokem 1989 bylo správné. Ale to jsem já ani nenapsala, takže nechápu tu zarputilou snahu mi to vyvracet. Jediné, co jsem článkem chtěla vyjádřit je to, že tady byl v rukou státu jistý majetek, který se nedokonalou legislativou a podivnými machinacemi promrhal. Nemám nic proti korektně provedeným restitucím a privatizacím. Ale těch bylo skutečně málo. Vadí mi, že je náš národ tak morálně down, že je schopen ospravedlňovat krádeže a tunelování. Což Vy jste vlastně svým článkem udělal.

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

27. 2. 2009 21:18
Re: Současná vláda z Vás musí mít radost

Pište dál, držím vám palce. Zatím je to tak na nástěnkářku, ale jednou by z vás mohla být dobrá revoluční agitátorka. ;-D

-

 Zcela jasně vás vidím na rumništi kapitalismu stojící polonahou na hromadě kostí třímajíc v ruce zástavu svobodného lidu. ;-D R^

0 0
možnosti
S

Semper2

27. 2. 2009 21:04
popsáno výborně !

dnes ráno jsem přesně o tomhle psal na blogu soudružky Matějovské, pokud jsem Vás - třeba i jen trochu inspiroval - bylo mi jen ctí.

R^R^R^

0 0
možnosti
MSH

Macurobijec sir Humprey

27. 2. 2009 21:07
Re: popsáno výborně !

R^

0 0
možnosti
NN

noneno

27. 2. 2009 21:04
Ode zd ke zdi

Autor popisuje stav od roku 1945 do roku 1989 (tedy za 44 let) takovým způsobem, jako bychom zde 44 let žili jen z ukradeného. Dále popisuje, jak vlastně "nějací" bývalí komunisté a "papaláši" získali majetky. A také popisuje, jak zbývající "trumberové" naletěli různým fondům. Závěr z jeho článku vyznívá ve smyslu - no, tak to je a je to správně. K tomu mám jen toto: Mimochodem jsme byli okradeni po roce 1989 všichni, kdo kdy přispěli do FKSP (a to přispěli povinně všichni) a za to byla například v Zetoru zakoupena rekreační střediska v Bulharsku. Takže opětové okradení - teď už mne konkrétně. S těmi trumbery a papaláši: Dnes k papalášům patří mnoho známých pana Klause a k trumberům ti, co stále nemají ty miliardy jako Dubové, Kočárníci, Kožení atp.

Můj závěr je tento: socialismus a kapitalismus jsou dvě stránky téže mince. Bohužel, jen zloději ve velkém to umí v každém režimu!

0 0
možnosti
MSH

Macurobijec sir Humprey

27. 2. 2009 21:07
Re: Ode zd ke zdi

blbost, soudruhu

0 0
možnosti
KM

kvetuska

27. 2. 2009 20:53
Ale jo, Pavle 99

Nechci útočit na vaše politické smýšlení. Jednoznačně jste to nezažil. Nesmíte věřit všemu, co se píše v novinách. Jděte a mluvte s lidmi - s rodiči, jejich sousedy, zajděte do domova důchodců a zeptejte se (dokud ještě žijí) jak to bylo třeba v padesátých. Víte, my jsme skutečnně věřili, že ty továrny jsou naše. Věříte, že jsme o sobotách a nedělích stavěli svépomocí administrativní budovu? Jenže také jsme jezdili do Krkonoš na podnikovou chatu lyžovat za 20 korun osoba/noc.

V létě k moři - tedy do Bulharska. Zeptejte se mojí dcery jestli se měla tak zle jak tu píšete. Ne, nebyla jsem u komančů, byli jsme normální rodina.

Jistě, drželi jsme hubu a krok, tím jsme  asi umožnili, že se tu usadili na 40 let. Naši rodiče jim umožnili nástup. Také po nich neplivu, bylo po válce euforie z Ruska, kdo mohl tušit jak bude. A tak bacha, vy máte nebo budete mít také děti. Jak asi budou koukat na vás? 

0 0
možnosti
MSH

Macurobijec sir Humprey

27. 2. 2009 21:01
Re: Ale jo, Pavle 99

víte, Květuš, za jakou cenu to bylo?Ale asi stačilo mít klapky na očích, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.