Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
XX

xaeris

27. 2. 2009 20:49
Bez práva to nejde nikde a nikdy

Když už chcete někumu oponovat, tak musíte pravdivě.A  ne lidi, kteří se tehdy stali oběťmi obrovské mediální kampaně ( např. Kocáb a TREND) a jednoduše naletěli s kuponovou knížkou, nazvat hlupáky, to je horší populismus, než bolševiská dogmata.A vynechat základní problém  státu, a to ten, že tu od 89 nebyl a není vytvořen spravedlivý právní řád, který by multimiliardovým zlodějinám zabránil.Sametová právní džungle úmyslně nahrávající tunelářům je dnes nahrazena žumpou zkorumpovaného systému tak, že nás  z něj  už nikdo nevytáhne.Snad jedině nějaký nový Hitler a tady platí to, co platilo i tehdy v Německu.Chudí přijdou maximáílně jen o svou žebráckou polévku ale bohatí o všechno.A dobře jim tak, tedy těm českým sametovým zbohatlíkům.[>-]Rv     

0 0
možnosti
MSH

Macurobijec sir Humprey

27. 2. 2009 20:35
Karma. A předběhl jste mě

:-)R^

0 0
možnosti
KM

kvetuska

27. 2. 2009 20:21
úhel pohledu

Když čtu oba články o miliardách,je mi jasné,jakým úhlem pohledu se autoři dívají na stejnou věc.Zajímalo by mě kolik je vám asi let.Ti hlupáci,které zmiňujete neměli ani ponětí o akciích, burze nebo fondech.Jak si vzpomínám, za mojí tehdy 70letou mámou lezli až domů Koženého agenti.Také si vzpomínám na výrok jednoho premiéra "Jen kdybychom měli více takových Kožených."To s těmi továrnami vám trochu kulhá.Na jedné straně byly podle vás 40 let zastaralé a na druhé vyráběly většinou na export??Není to divné?Také zapomínáte na bankovní socialismus 90tých let.Jeden premiér zasekl sekeru do Pražské banky a ta zkrachovala jako mnohé jiné.A "socanské vlády" to pak platily - tedy my všichni jsme to zaplatili.A kde jsou ty miliardy?V kapsách podvodníků typu Kožený,Krejčíř a všech,kdo tohle umožnili. Mimochodem, víte kde skončily naše námořní lodě? Bylo jich myslím 13 a poslední dvě nebo tři byly postaveny na přelomu 90 let, takže úplně nové.Zeptejte se pana Koženého.Víte, demagogii nemám ráda.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

27. 2. 2009 20:24
Re: úhel pohledu

"...i hlupáci,které zmiňujete neměli ani ponětí o akciích, burze nebo fondech...." - a za to může kdo? Snad Klaus? (Ne že bych ho moc musel.:-))

0 0
možnosti
K

kdojsem

27. 2. 2009 20:11
Autorovi.

V něčem i máte pravdu, ale stejně jste špatný člověk.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

27. 2. 2009 21:05
Re: Autorovi.

jojo, to určitě je, to se jasně pozná. navrhoval bych ho ukamenovat, vláčet za traktorem a nakonec nechat rozdupat stádem zdivočelých Jezeďáků.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

27. 2. 2009 20:05
Celkem

Celkem souhlasím s výhradou:

"Tady zmizelo mnoho miliard, ale proč se tito lidé rozčilují, když blbost byla na jejich straně?"

Blbost byla existence vůbec nějakých fondů a dále mimoburzovní prodej na přepážce. Už tím se popřelo to, k čemu měly akcie a tvorba jejich cen sloužit.

Kromě toho s tou "blbostí" musíte vzít v úvahu, že po revoluci nebyli lidé zvyklí, že by je nějaký "podnik" podvedl. A jako "podnik" brali i fondy. Znovu opakuji. Jejich vznik neměl stát dopustit. Lidé by mohli investovat své body pouze do podniků nebo se vůbec nezúčastnit. Tím by zbylo více na jiné. Zřejmě už tenkrát se hledělo trochu jinam....:-/

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

27. 2. 2009 21:07
Re: Celkem

zajímavá teorie. Umíte si představit ten chaos, kdyby podniky měly desetitísíce vlastníků. Ne některé a částečně.. všechny podniky a všechny vlastníky? jediný výsledek totiž je, že by se na burze vůbec neobchodovalo, protože by nikdo nevěděl co s tím.  to by byl šílenej maglajs.

Jinak co se týká fondů apod, některé byly špatně, ale velká část ji splnila co slíbila, takže v čem je problém? že to pro lidi nebylo výhodné? no a, to je přeci jejich boj. Uvědomme si, že to ti lidé dostali v podstatě zadarmo.

0 0
možnosti
F

fixerupper

27. 2. 2009 19:53
porovnej fasismus a komunismus

Fasiste byli kruti, straslivi lide, ale vetsinou ponechali soukrome vlastnitctvi.

Komuniste byli totez, vlastnictvi vsem

odnali a navic znicili mnoho zivotu. Za odmenu dnes podnikaji, ano, protoze vedeli jak na to z nakradenych penez.

Jak to, ze jsou lustrovani a legalni?

0 0
možnosti
KA

karel60

27. 2. 2009 19:50
Autore,

i za republiky existoval majetek soukromý a obecní. I dnes se "znárodňuje", ovšem nikoliv v duchu ideologie, ale ve "prospěch" společnosti zastoupené soukromým jedincem.

Babo uhni, tady bude dálnice, golfové hřiště, hypermarket ... a když budeš hodná, dostneš ty bažiny za vsí.:-©

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

27. 2. 2009 21:10
Re: Autore,

jojo, ještě o červené karkulce.. podívejte se na dostavbu dálnice na Hradec, kde jedna ženská za pozemky dostává stonásobek jejich reálné hodnoty, protože zdržuje stavbu dálnice potřebnou pro statisíce lidí.

Podívejte se na obchvat Plzně, kde si "zelená" združení nakoupila kusy pozemků v trase dálnice a pak to roky zdržovala s tím, že tam žije kdeco.. to, že mezitím chcípají lidi ve městě jim bylo jedno, nebylo to jejich město.

Nesouhlasím s vyvlastněním, ale co je moc, to je moc.

0 0
možnosti
E

EasyR3

27. 2. 2009 19:26
Karma

Ačkoliv si myslím, že je té odpovědi pro onu soudružku chyba.

Nepochopí ji...

0 0
možnosti
EK

eman3

27. 2. 2009 19:28
Re: Karma

...škoda...:-)

0 0
možnosti
FS

kolonie

27. 2. 2009 19:25
Ty

...choré modré mozky nejsou štanc ani uznat že po r 89 tu vládla především ODS  a za její vlády v čele s tuneldědkem se dělo NEHORÁZNÉ rozkrádání,tunelování státu.

Neznalý,  po přečtení těch jejich modrých zvratků, by řekl že od roku 89 do roku 2008 tu vládla jen ČSSD.

Jsou to prostě modří "Y"nteligenti.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

27. 2. 2009 21:12
Re: Ty

jaja, jen ODS za to může, nikdo jiný. O tom není sporu. pán je nejspíš intelektuál, že? čte právo, poslouchá tajné vysílání z lidového domu a ví, ž je to všechno pravda. KDepak nějaký kakao, Unipetrol, Standovy akcie, Babišovo kamarádi... nic takového se nestalo, to všechno ukradla ODS.

Lidi vzpamatujte se, kradou všichni.

0 0
možnosti
EK

eman3

27. 2. 2009 19:23
Ano pane!

Naprostý souhlas, nemohl jsem se vyjádřit pod uvedený článek, udělal jste to za mne. Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.